Waarom je haar doneren?

Je kan hiermee kinderen en volwassen mensen helpen die om wat voor reden dan ook kaal zijn en dat liever niet willen zijn. Van het gedoneerde haar kunnen wij pruikjes of haarstukjes laten maken en deze mensen heel erg blij maken. Als je haar doneert, vinden we dat natuurlijk heel erg fijn. We willen je dan graag een leuk presentje sturen. Zou je daarom graag even je naam, adres en leeftijd erbij willen vermelden? 

 

Wat we graag willen:

Het haar wat je doneert moet ingevlochten vanaf 20 cm lang zijn. Het liefst hebben we natuurlijk zo lang mogelijk haar. Als er een pruik wordt gemaakt van jouw haar gaat er vaak al 5 tot 8 cm verloren aan het inknopen. Daarna moet het ook nog in model geknipt worden. Als je dan bedenkt dat een meisje of vrouw graag lang haar zou willen hebben, dan moet je al gauw een vlecht doneren van 35 cm lang.
Graag zien we ook dat je haar schoon, droog en ingevlochten is als je het opstuurt. Dit is omdat de haren dan mooi bij elkaar blijven zitten en het belangrijkste….dat de haren allemaal in de juiste richting blijven. Dit is erg belangrijk omdat het haar, als je het onder een microscoop legt, allemaal kleine schubben heeft en die moeten allemaal dezelfde kant op staan anders zou het haar erg gaan klitten.